29. ledna 2016

‪#002 Když nemůžeš, přidej!

Emil Zátopek těsně před cílovou páskou. Maximálně soustředěný na cíl, na vítězství - na SVÉ vítězství. Takhle se vyhrává!



Ano, před cílovou páskou ROZHODNĚ nikdy nezpomaluj. Chceš-li vyhrát, ve finiši musíš napnout všechny zbytky sil. Vždyť je to jen na těch pár vteřin, které z tebe udělají vítěze, nebo někoho na druhém, třetím... místě.

I v Sokole nám říkali: "Cílem musíš proběhnout plné pecky!" A tak jsem si zapamatovala, že před cílovou čárou rozhodně nezpomalovat (jak jsem z oblibou dělala, abych se nevyflákala), ale cílovou čárou se probíhá naplno, ideálně ještě zrychlím. A tak to je!

Jenže život není vždy jen jeden závod. Život je jedna velká olympiáda, a věřte mi, že jsou chvíle, kdy udělat přesný opak, je to nejlepší, co můžete udělat.

Když nemůžeš, dej si pauzu!

V určitých případech má zastavení mnohem lepší výsledek...
Na vás je rozlišit kdy přidat a kdy zastavit. To nemusí být vždy jednoznačné. Je tam velmi, velmi tenká hranice. Tak tenká, že snadno můžeme přidávat v moment, kdy bychom měli brzdit a brzdíme ve chvíli, kdy bychom měli jet na plné pecky.

Rozdíl vám nikdo nevysvětlí. Rozhodně ne já. To musíte cítit. V sobě.
Máte přece ten nejlepší barometr na světě. Své srdce a tělo. S respektem k těmto entitám najděte odpověď na potřebné přidání či ubrání - dřív než bude pozdě...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor ;-)