14. března 2016

‪#047 Je to vážně hodně dní...

Psát každý den. Psát třistapětašedesátkrát za sebou. Nevynechat ni dne. Uuuf.

Když jsem kdysi psávala i dvakrát za den - ano, i takové doby pamatuju, rozhodně jsem si žádné uuuuf neodfrkla. Prostě jsem psala.
Je ovšem nevyvratitelné, že byla jiná doba, jiné podmínky, jiná já.

A také úplně jiný záměr... který paradoxně není o té výzvě. Není to jen o splnění závazku, který jsem si dobrovolně dala. A když půjdu do důsledku, nemá to nic společného ani s vytrvalostí či vůlí. To všechno zde určitě je... Současně je to ale nepodstatné v tom hlavním, co je tak zřejmé a triviální, že by to člověk mohl snadno přehlédnout.

Tak jako někdy přehlíží všechny ty detaily života, protože ono to nejde být ve všem vždy naplno. Těch informací a věcí je tolik, že je to k zbláznění. Ale stejně to málo, co se k nám dostane, co prožijeme a máme tam svou stopu, stejně to po čase zapomeneme. A častokrát jsou to i pěkné chvíle. Báječné drobnosti, které se časem ztrácí, blednou a zůstávají jen ty velké...

Zaznamenat si vcelku detailně nějaký úsek života, velmi konkrétní úsek, je zajímavé. Z jakéhokoliv pohledu. Minimálně je nesporná výhodu nezapomenutí. Navíc ve spojení s alby WOL to bude něco naprosto fenomenálního. A to mi začíná docházet až teď - po tolika selháních, po tolika pokusech, po tolika dnech nového cyklu.

Třistapětašedesát dnů v pojetí, které jsem dosud nikdy neabsolvovala.

Dnů, které čekají, že se bude něco dít.
Nééé, počkat, to JÁ někdy čekám, že se bude něco velkýho dít. Jenže se děje jen běžný život. JEN! Nikdy mne nic tolik nenaučilo dívat se kolem, dívat se na věci jinak, a konečně je i vidět, jako tyhle moje 365 výmysly. Je to jako bych zastavovala čas. Konzervovala zážitky. Nechávala je věčně znít...

A stejně jako je překvapením každý den, je pro mne vždy překvapením, o čem budu psát. Je to jedna úžasná zkušenost. Jedna z lekcí, kterou jsem tak nějak stále přehlížela a možná ani teď nedohlédnu na její konec. Ale to nevadí. Stačí jen dělat, co je třeba - už to má obrovský smysl pro můj život!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor ;-)